HC Strakonice

Dorostenci přivezli z Rokycan vítězství vykoupené krví

Komentář k zápasu zaslal Martin Walter – asistent trenéra a vedoucí mužstva

Naši dorostenci zahájili zápas proti Rokycanům , ale na první gól si museli počkat do 10 minuty, kdy se po pěkné přihrávce od Císaře zpoza brány trefil Široký. Ten samý hráč dal i druhou branku, když svým tělem změnil směr tvrdé rány od modré obránce Kubíčka. Druhou třetinu poznamenal krvavý šrám v obličeji Drančáka (rozseknutá brada) po zásahu soupeřovo vysokou holí. Tento přestupek proti pravidlům však rozhodčí nechali bez potrestání (s omluvou, že ani jeden z nich ten zásah neviděl). Soupeř přitvrdil a kluci začali mít problémy v osobních soubojích, kdy jsme přicházeli o kotouče a dostávali se pod tlak. Z této situace soupeř vytěžil dvě branky. My jsme naštěstí také skórovali (při přesile 5 na 3, Šíma-g, Vondrášek-a, Zralý-a) a tak byl stav po dvou třetinách 2:3. Do poslední třetiny se nastupovalo s tím, že budeme zodpovědně bránit (pokud možno nefaulovat) a zkusíme přidat ještě nějaký gól. Obojí se povedlo (jedno vyloučení, ale na obou stranách, takže se hrálo 4 na 4) a góly jsme dali ještě dva (Císař-g, Zralý-a, Drančák-g, Šíma-a, Vondrášek-a). Za zmínku ještě stojí dvě věci (které jsou uvedené i v zápise o utkání) a to:

1. nedochvilnost zdravotníka, který chyběl na začátku druhé (zrovna když došlo ke krvavému zranění Drančáka – hra pokračovala a my měli zbytečně dlouho o jednoho hráče méně) a třetí třetiny (3min a 10vteřin se hrálo aniž by byl zdravotník u střídaček přítomen).

2. vhozená PET láhev na ledovou plochu po našem pátém vstřeleném gólu, kterou tam hodil z hlediště trenér HC Rokycany (který předchozí zápasy vedl dorostence HC Rokycany jako hl. trenér na střídačce)

HC Rokycany – HC Strakonice 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)

Branky: 10. Široký (Císař Mat.), 19. Široký (Kubíček, Horejš), 26. Šíma (Vondrášek, Zralý), 52. Císař Mat. (Zralý), 57. Drančák (Šíma, Vondrášek)

HC Strakonice: Koryťák – Šíma, Zralý, Kubíček, Horejš, Drančák, Císař Mat., Lukeš, Široký, Prušák, Vondrášek