HC Strakonice

„Když děti budou chodit na trénink poctivě, přenesou si věci do zápasů a tím se zlepší i výsledky“ říká šéftrenér Marek Hrubý

Jak bys ohodnotil sezónu 2022/2023 z pozice šéftrenéra? Co Tě nejvíce příjemně překvapilo a co naopak nejvíce zklamalo?

M. H. Sezónu hodnotím jako úspěšnou. Pozitivních věcí bylo víc než negativních. Příjemně mě překvapil speciální dovednostní „skills“ tréninky, které jsme přidali každé třídě. Jsem si jistý, že to dětem pomůže a obohatí o nové dovednosti. Co mě naopak trošku zklamalo, byl přístup některých rodičů. Někteří berou hokej jako kroužek a ne sport. Když děti budou chodit na trénink poctivě, přenesou si věci do zápasů a tím se zlepší i výsledky.

Jaké soutěže tedy výběry HC Strakonice obsadí a máš nějaké konkrétní cíle, kterých bys chtěl, aby mužstva dosáhla?

M. H. Soutěže by měly zůstat stejné jako v předešlém roce. V soutěži mladších žáků přihlásíme dva týmy. Konkrétní cíl u družstev nemám. Samozřejmě si přejeme vyhrávat co nejvíce zápasů, ale hlavně chceme vidět u dětí radost a velkou snahu se zlepšovat.

Jak ty se díváš na téma zveřejňování výsledků vs. nezveřejňování, a jak jsou pro tebe vlastně výsledky v nižších kategoriích důležité?

M. H. Za mě ano, zveřejňoval bych výsledky od třetí třídy. Hráči i rodiče si góly stejně počítají. Pro mě je výsledek jeden z měřitelných faktorů. Když zápas výsledkově nedopadne dle představ, ale vidím, že děti během zápasů makají na 100 % a dávají do toho své maximum, hodnocení je vždy kladné a pozitivní.