HC Strakonice

A team přivezl tři body!

Nedělní podvečer byl ve znamení dalšího zápasu KL. Našemu mužstvu se do cesty tentokrát postavil Vajgar. Loňský vítěz a následně účastník kvalifikace o druhou ligu nemá v této sezóně zatím takové výsledky, ale přesto již před zápasem bylo jasno, že tohoto soupeře neradno podceňovat.

Vstup do utkání vyšel tentokrát našim hráčům a stálo to skutečně za to! Hned v první minutě se do útočného pásma vydal s pukem Lukáš Bednařík, objel s ním branku a vystřelil. Tuto střelu ještě dokázal domácí brankář vyrazit, ovšem puk se dostal k Marku Hrubému a ten již domácího brankáře propálil – 0:1. Pro domácí byl tento začátek velkým šokem, a tak se hned ve druhé minutě dral do zakončení Ondra Dlouhý, ale domácí jej tentokrát (ať za pomocí nedovoleného zákroku) nenechali gólově zakončit. V přesilové hře následně zkoušel pozornost domácího brankáře Jakub Šuhaj a Ondra Dlouhý, ale skóre se zatím neměnilo. Neměnilo se ani o chvíli později, kdy se do další šance dostal Jakub Jiřinec, ale bekhendové zakončení minulo branku. V oslabení dokázali zahrozit již také domácí, konkrétně Heřmánkem, který se dostal do brejkové situace, ale Jakub Myslivec byl v bráně připraven. V šesté minutě to byli opět domácí, ale Duška před Jakubem Myslivcem mířidla nesrovnal.. V sedmé minutě se dostal u tyče k zakončení David Ruda, ale kotouč již nedokázal došťourat až za brankovou čáru. V deváté minutě se mezi kruhy dostal k puku domácí Gurka, ale svou střelou našeho brankáře nepřekonal. V polovině první třetiny se ke střele zápěstím dostal Ondra Dlouhý, střela byla prudká, ale i když gólmanovi vypadla, tak až do brány se nakonec nedokutálela. O minutu později se v zajímavé šanci ocitl Jakub Švec, ale gólman byl připraven a jeho střelu lapil. V sedmnácté minutě se do brejku dostali domácí, Šebesta dostal nadýchanou přihrávku, vystřelil z první, ale minul branku. V té samé minutě se dokázal v oslabení individuálně prosadit Tomáš Růžička a přidal tak domácím další tvrdý direkt – 0:2. V tom samém oslabení se snažil dostat puk za záda domácího gólmana Jakub Šuhaj, ale domácí brankář se roztáhl na čáře a nedovolil další pohromu ve své síti. První třetina tedy skončila výsledkem 0:2.

Druhou třetinu zahájili opět naši hráči výborně a hned ve druhé minutě se po kombinaci Jakuba Švece a Ondry Dlouhého dostal k puku Pavel Samohejl a překonal domácího brankáře – 0:3. Rychlou možnost na korigování skóre měl domácí Štrajt, ale sám před Jakubem Myslivcem neuspěl. Poté domácí začali stupňovat tlak, ale žádná ze střel si do branky cestu nenašla, se zbytkem si bravurně poradil Jakub Myslivec. V polovině zápasu se k puku dostal Jakub Jiřinec, ten jej posunul na Lukáše Bednaříka, a ten si skvěle poradil i v zakončení – 0:4. O minutu později se do další šance dostal domácí Štrajt, ale nedokázal již úspěšně zakončit. Ovšem ve třinácté minutě se už dokázali domácí prosadit, kdy se po asistenci Puchera trefil Havelka – 1:4. Tato branka domácí pozitivně nakopla a vedla k tlaku, který ovšem nedokázali brankově využít. Po druhé třetině tedy svítilo na ukazateli skóre 1:4.

Začátek třetí třetiny byl opět ovšem v naší režii a po přihrávce Lukáše Bednaříka se prosadil Tomáš Růžička a přistřihl tak domácí snahu na případnou dramatizaci zápasu – 1:5. Ve čtvrté minutě se do šance dostal domácí Lazorišák, ale Jakub Myslivec byl připraven s dalším pěkným zákrokem. V šesté minutě si pěkně nabruslil před branku Jakub Švec, ale po pěkné přihrávce již nedokázal přesně zakončit a prostřelit domácího Jágra. O další minutu později se do další šance dostal Lazorišák, ale náš gólman byl opět připraven. V jedenácté minutě se při přesilové hře dokázali již domácí prosadit, konkrétně Popelka, který využil další pěknou přihrávku Puchera – 2:5. V patnácté minutě se při další přesilové hře tlačil do zakončení opět Lazorišák, ale skóre se naštěstí nezměnilo. To nejde ovšem jíž říci o šestnácté minutě, kdy se v té samé přesilové hře dostal do úniku Pavel Samohejl, který našel Ondru Dlouhého, a ten již dokázal překonat domácího brankáře – 2:6. Tímto výsledkem nakonec skončilo i celé utkání a naši hráči si tak připsali další tři důležité body. Další utkání nás čeká v sobotu 18.1., kdy se představí naši hráči na domácím ledě proti lídrovi z Pelhřimova.

Utkání pro náš web okomentoval trenér Luboš Krupka

Trenére, máte za sebou další vítězné utkání. Jak bys toto utkání ohodnotil?

L.K. S dnešním zápasem jsem spokojen. Hráči makali, bruslili a góly které jsme vstřelili, byly vypracované, čili to nebyly žádné náhodné střely. V brance nás také znamenitě podržel Jakub Myslivec. Myslím, že hráčům dnešní utkání sedlo a opět jsme si dokázali, že když budeme makat a bruslit, tak to přinese výsledky.

Jak moc pomohl rychlý gól, který jste vsítili již v první minutě?

L.K. Ono je to ošemetné… Když si to člověk uvědomí, tak i v domácích utkáních proti Radomyšli a Krumlovu jsme brzy vedli, ale jak to dopadlo všichni víme… Ovšem dnes jsme si z toho brzkého gólu vzalo spíše to pozitivní. Důležitá branka byla také na konci třetiny, kdy se nám povedlo odskočit na 2:0.

Dnešní utkání jsme také odehráli s trošku improvizovanou sestavou, že?

L.K. No trošku improvizace tam bylo (úsměv). Měli jsme problémy se složením obrany, takže musel na beku zaskočit David Ruda, z juniorky jsme si vytáhli Filipa Vaněčka, a také se nám povedlo přemluvit Pepíka Hodánků, aby nám přišel zase pomoct, za což jsme samozřejmě moc rádi. Myslím, že všichni hráči kteří dnes nastoupili, tak odmakali zápas a jsme rádi, že to takhle dopadlo.

Další utkání bude na domácím prostředí, proti lídrovi tabulky. Myslíš, že nám toto vítězství může pomoc?

L.K. Tak určitě každé mužstvo povzbudí, když boduje. Také si myslím, že by se mohli uzdravit někteří hráči, některým by měl vypršet trest… Ovšem bude opět záležet hlavně na tom, jak se k tomu postaví samotní hráči. Už jsme si dokázali, že k poražení jsou mančafty všechny, takže proč se nezkusit poprat o body i proti Pelhřimovu? Určitě bych tímto rád pozval diváky, aby nám pomohli vytvořit strhující atmosféru a přišli se pobavit na hokej proti týmu, který ještě v loňské sezóně hrál 2. ligu.

Utkání také ohodnotil Lukáš Bednařík – střelec čtvrté branky.

Utkání jste zvládli s přehledem. Čekal jsi ty sám, že by to mohlo mít až takto jednoznačný průběh?

????????????????????????????????????

L.B. Všechno si to tak sedlo, vyhovoval nám styl hry který domácí hráli. Všichni víme jak skvělé hokejisty tam mají. Pucher, Ondřej, Košťál, Heřmánek a v bráně Jágr, takže slušný tým. Naštěstí pro nás chtěli hrát hokej a ne beton který je dovedl vloni až k titulu. Ale už od rozbruslení jsem se cítil dobře a šel jsem si zápas užit. V šatně panovala skvělá nálada nepřipouštěli jsme si, že by zápas mohl dopadnout jinak.

Tys byl také u rychlé branky, která padla již v první minutě. Jak moc vám pomohl tento rychlý gól?

L.B. Myslím si, že určitě každý tým zvedne rychlý gól. Můžete pak diktovat tempo hry a to se nám podařilo, byli jsme aktivnější po celý zápas.

Hýřil jsi aktivitou a zdá se, že spolupráce s Jakubem Jiřincem a Tomášem Růžičkou Ti sedla velice dobře, je to tak?

L.B. Souhra s Růžou (Tomáš Růžička – pozn. redakce) nám sedí vždycky. Myslím si, že jsme to dokazovali každý zápas co jsme spolu hráli. Jířa (Jakub Jiřinec) nás perfektně doplňoval. Ale zase nám chyběl v lajně někdo,kdo už by to vzal na sebe a vystřelil?, ale hokej se hraje pro lidi a my jsme chtěli dávat hezké kombinační góly, takže jsme to kolikrát až moc přehrávali??

Bylo na tobě vidět, že sis hodně užíval vítězství a gól který jsi vstřelil. Je tedy pro tebe hokej ve Strakonicích teď takovým zlepšením hokejové nálady?

L.B. Každá výhra přináší suprový pocit, proto to všichni hrajeme… Nikdo nechce prohrávat. Gól můžu zhodnotit asi jen naivitou hradeckých hráčů, kterou jsem dokázal využít :-).
Je pravda že v Písku těch výher tolik nesbíráme, bohužel máme hodně nezkušený tým a spousta zápasů jsme si po skvěle odehraných 40 minutách prohráli sami svoji nezkušeností. Na druhou stranu souhru ve svoji lajně si neskutečně moc užívám. Mám hodně prostoru na ledě a naší lajně se celkově daří.Věřím, že do budoucna se bude tým zlepšovat. Ještě furt věřím že se nám povede nějaká šňůra výher a přeskočíme David Servis a play -off si zahrajeme.Kdybychom nevěřili,nemusíme sezonu ani dohrávat.

 

HC Vajgar J. Hradec – HC Strakonice 2:6 (0:2, 1:2, 1:2)

Branky: 33. H. Havelka (P. Pucher st.), 51. Popelka (P. Pucher st., Ondřej) – 1. M. Hrubý (Bednařík), 17. Růžička, 22. Samohejl (Švec, Dlouhý), 30. Bednařík (Jiřinec), 42. Růžička (Bednařík), 56. Dlouhý (Samohejl).
Rozhodčí: J. Stach – Zedníková, Mich. Dančišin.
Vyloučení: 5:4.
Využití: 1:1.
V oslabení: 0:1.
Diváků: 221.
HC Vajgar: Jágr – Popelka, D. Šebesta, Jon, Dúška, Budín, Ištvánik, od 41. navíc Janeček – J. Heřmánek, Lazorišák, Ondřej, D. Košťál, P. Pucher st., H. Havelka, V. Tržil, Lander, Gurka, Štrajt, Jasanský, Brázda. Trenéři David Mihulka st. a Zdeněk Ledvinka.
HC Strakonice: Myslivec – Vaněček, Hodánek, Ruda, M. Hrubý, Kopenec, Škoda – Jiřinec, Růžička, Bednařík, Švec, Dlouhý, Samohejl, Mikeš, Šuhaj, Křenek. Trenér Luboš Krupka.