HC Strakonice

A team přivezl veledůležité tři body z Veselí!

V předposledním zápase v kalendářním roce 2019 zajížděli naši hráči na led Veselí, aby se pokusili zastavit domácí Lokomotivu. Do branky se po zranění vrátil Jakub Myslivec a zadní řady vyztužil zkušený David Papež.

Do zápasu měli lepší nástup naši hráči, a hned v první minutě se dostal do zakončení Adam Mikeš, ale dostal se příliš blízko gólmanovi, takže již nemohl razantně zakončit. S odpovědí počkali domácí na konec druhé minuty, kdy se do zakončení dostal Arnold, ale nedokázal dostat puk za záda Jakuba Myslivce. Ve čtvrté minutě si nejprve najel před bránu Patrik Šebesta, ovšem domácí Novák byl připraven a z protiútoku ohrozil naší branku Benda, ale stav zůstával nerozhodný. Stav se změnil až v 6. minutě, kdy se do zakončení dostal Pavel Samohejl a střelou mezi betony, překonal domácího gólmana – 0:1. Za necelé dvě minuty při hře čtyři na čtyři ujela dvojice Tomáš Křenek – Adam Mikeš, prvně jmenovaný vyslal ukázkovou přihrávku a Adam Mikeš ukázkově zakončil za domácího brankáře – 0:2. O chvíli později se dostal do zakončení domácí Klimeš, ale neměl správně seřízená mířidla, a tak naši hráči dále drželi dvoubrankový náskok. Snížení se domácí dočkali v šestnácté minutě, kdy se o branku postaral Mikeska – 1:2. O padesát sekund později bylo vyrovnáno, kdy se prosadil Míchal, který dokázal využít zmatku v naší obraně – 2:2. Tímto výsledkem skončila i první třetina.

Druhá třetina byla od začátku plná bojovnosti, ale výraznější šanci si naši hráči dokázali vypracovat až v osmé minutě, kdy se nejprve snažil nacpat před gólmana Patrik Šebesta, a o chvíli později se na domácího brankáře hnal Jakub Šuhaj, ale domácí brankář si připsal dva pěkné zákroky. V polovině zápasu se do další tutovky dostal Adam Mikeš, ale Novák byl opět na svém místě. O chvíli později zkoušel štěstí Filip Andrle, ale domácí gólman včas zaklapl betony. Poté převzali iniciativu domácí, kteří se dostali dvakrát za sebou do úniku dva na jednoho, ale přílišné kombinování k úspěchu nevedlo. V patnácté minutě dostali domácí ještě větší šanci, kdy zahrávali trestné střílení, ale domácí hráč zamířil pouze do tyče. Poté hráli domácí přesilovou hru, ale nedokázali ji využít. Naopak se dokázali prosadit opět naši hráči. Po přihrávce Jakuba Šuhaje vystřelil Marek Hrubý a domácí gólman musel lovit puk ze své branky již potřetí – 2:3. Ve druhé třetině již žádná branka nepadla, a tak před námi byla poslední třetina.

Na začátku třetí třetiny se hnal do zakončení opět Patrik Šebesta, ale ani on a ani později dorážející Jakub Švec, nedokázal navýšit vedení. Naopak z gólu se radovali domácí. V páté minutě dostali možnost zahrávat přesilovou hru, kterou dokázali bleskurychle využít, zásluhou Vlacha – 3:3. Rychlé otočení skóre měl na holi jeden z domácích hráčů, ale z dobré pozice přestřelil. Poté se dostal do zakončení Jakub Kopenec, kterého následoval David Papež, ale stav zůstával stále nerozhodný. Ovšem o chvíli později se již mohli naši hráči začít opět radovat. V přesilové hře zakombinoval Pavel Samohejl, který našel Marka Hrubého, který ukázkově vystřelil a Adam Mikeš velice chytrou tečí zajistil našim barvám vedení – 3:4. Tento gól se ukázal jako vítězný, přestože domácí dostali dvě minuty před koncem možnost zahrávat přesilovou hru, tak naši hráči již neponechali nic náhodě a dobře odbojovaným výkonem zajistili, že se tři body povezou domů, do Strakonic.

Co říct závěrem? Skvělé tři body, které alespoň trochu zalepily šrámy na duši hokejového fanouška, po minulém nevydařeném dvojkole. Do konce kalendářního roku nás čeká ještě jedno utkání, které odehrajeme (pokud počasí dovolí) v neděli 22.12. od 17:00 na otevřeném hřišti v Hluboké nad Vltavou.

Ohlas po zápase nám poskytl Pavel Samohejl – střelec první branky v zápase.

????????????????????????????????????

Pavle, ty máš po pauze za sebou třetí zápas. Jak se cítíš a jak to s tebou vypadá?

P.S. Tak nejprve to musím poopravit (smích). Mám za sebou čtyři zápasy… Já osobně se nerad hodnotím, i když sem v každém zápase zaznamenal minimálně bod, tak co se týká individuální statistiky, tak celkový týmový projev nebyl dobrý.. .Ty prohrané zápasy mě určitě mrzí. Já osobně se necítím v top formě,ale doufám že se to do závěrečné fáze sezóny zlepší.

Za včerejší zápas máš 1 + 1, pojď nám popsat oba momenty?

P.S. Tak první moment byla úvodní branka na 0:1. Vyhozený puk z našeho obranného pásma, který jsem dobruslil, dostal se před obránce a střelou švihem mezi nohy jsem nedal brankáři sebemenší šanci. U druhé situace při vítězné brance na 3:4 jsem dostal nádhernou přihrávku přes celé pásmo od Davida Kováře, párkrát jsem zakvedlal pukem, zvedl hlavu a poslal kotouč na modrou čáru, kde byl neobsazený Marek Hrubý. Ten chytrou střelou poslal puk na branku, kterou skvěle tečoval Adam Mikeš, který nám vystřelil tři body.

Myslíš, že včerejší zápas byl hlavně o bojovnosti, kterou jste zaskočili Veselí?

P.S.  Nevím, jestli úplná bojovnost je to správné slovo… Bylo tam hodně nedostatků a umíme hrát určitě lépe. Ale vítězství už jsme potřebovali.

Poslední zápas v roce 2019 odehrajete na Hluboké. Co od utkání očekáváš?

P.S. Tak doufám, že tam zvítězíme a budeme mít o něco klidnější svátky :-).

TJ Loko Veselí nad Lužnicí – HC Strakonice 3:4 (2:2, 0:1, 1:1)
Góly a nahrávky: 
16. Mikeska (Dušák), 17. J. Míchal (Syrovátka, Fr. Bárta), 45. Vlach (Nehoda, J. Benda) – 6. Samohejl, 7. Mikeš (Křenek), 37. M. Hrubý (J. Šuhaj), 52. Mikeš (M. Hrubý, Samohejl).
Rozhodčí: F. Svoboda – Jiřička, Knor.
Vyloučení: 10:8.
Využití: 1:2.
Diváků: 150.
Loko Veselí: D. Novák – Koláček, Fencl, Nehoda, J. Benda, L. Míchal, M. Kadlec – Arnold, Mikeska, Dušák, Klimeš, R. Benda, Vlach, Fr. Bárta, Syrovátka, J. Míchal. Trenér Josef Vachulka.
HC Strakonice: Myslivec – Kopenec, D. Papež, Koryťák, D. Kovář, L. Hrubý, M. Hrubý – P. Řehoř, Jiřinec, Menšík, Mikeš, Křenek, Samohejl, J. Švec, J. Šuhaj, P. Šebesta, Andrle. Trenér Luboš Krupka.