HC Strakonice

2. třída odehrála turnaj v Soběslavi

V sobotu 5.3.2022 proběhl na zimním stadionu v Soběslavi poslední soutěžní turnaj hráčů 2. třídy. Soupeřem nám byl nejen tým domácích, ale také mužstvo HC Tábor. Vyrazili jsme v plné sestavě, takže autobus byl řádně naplněn a podpora fanoušků byla maximální.

V prvním zápase jdeme na Soběslav. Jedná se o první setkání týmů vůbec. Zápas probíhá v dobrém tempu. Je vidět obrovská bojovnost a nasazení. Šance se střídají na obou stranách. Především naši „Žraloci“ si dokázali vytvořit velké množství šancí, překážkou jim však byl vynikající gólman soupeře. Na straně „Lvů“ je utkání výkonnostně vyrovnané, avšak střelecky se více prosazuje soupeř.

Druhé utkání proti HC Tábor, tedy soupeř, se kterým jsme se již utkali v Českých Budějovicích. Oproti prvnímu setkání je vidět obrovský pokrok. Zatímco v prvním měření sil byl soupeř vyzrálejší a lepší, nyní jsou síly na obou ledových plochách vyrovnané, dokonce dokážeme soupeře i přehrávat. Bruslařsky rozhodně nestrádáme a bojovnost je příkladná. U „Žraloků“ i „Lvů“ je potřeba vyzdvihnout nejen bojovnost, ale především i odvahu, protože jsou soupeř je výškově i váhově urostlejší.

Závěrem je nutno opět zvýraznit obrovské zlepšení ve všech směrech, a to nejen jednotlivců, ale i týmového pojetí. Ke cti našeho týmu jde i dodržování fair play, které mnohdy, bohužel, na straně soupeřů pokulhává nejen ve složení týmů, ale i v dodržování pravidel.

V šatně na hráče čekala nejen sladká odměna, jak bývá zvykem, ale i ta slaná, protože Tomášové slavili svůj pondělní svátek. Pizza byla opravdu vynikající!

Do konce sezóny ještě 2. třída odehraje minimálně 3 akce. První bude již tento víkend, 12.3.2022, kdy část týmu, ročník 2015, vyrazí do Českých Budějovic změřit síly s místním výběrem Motoru 2015. Ročník 2014, doplněn hráči ročníku 2015, sehraje na domácím ledě 19.3. 2022 přátelské utkání s týmem Písku. O týden později, 26.3.2022, pak stejný tým vyrazí do Písku na turnajové klání.

Trenérský tým 2. třídy